Pepernotentraktatie


Pepernoten in een feestelijk potje! Spaar glazen potjes (baby-voeding?), vul ze met pepernootjes, pimp het potje en voilà een leuke traktatie voor deze Sinterklaastijd.

Voor maar € 2,- kun je bij www.homemadehappiness.nl een knipvel downloaden om deze traktatie te maken. Op het knipvel staat het recept om zelf pepernoten te bakken, een boodschappenlijstje, een papieren dekselafdekker en een bijpassend label. Je mag het knipvel zo vaak uitprinten als je wilt.

In het potje kun je ook een speculaaspudding of -cake bereiden. Lepeltje erbij en smullen maar.

En als je de traktatie echt gezond wilt houden, dan verpak je een mandarijn in de papieren dekselafdekker!

Sinterklaas-traktaties


Je zult dezer dagen maar jarig zijn. Moet je opconcurreren tegen de chocolade letters, pepernoten en marsepein. Gewoon een gezond alternatief bieden met deze traktatie! Dan win je geheid.

Van de superleuke site www.leukelunch.nl Waar nog meer gezonde Sinterklaas tussendoortjes te vinden zijn.

De staf van Sinterklaas:
5 plakjes deeg voor hartige taart, nog halfbevroren
ei
kerriepoeder
paprikapoeder
zeezout
Snijd per plakje 2 stafjes uit het halfbevroren deeg. (Ga snel te werk, want voor je het weet is het deeg te zacht.) Leg de stafjes op de bakplaat met bakpapier. Meng kerriepoeder met beetje water. Klop het eitje los en meng het kerriewater er door. Bestrijk de stafjes met het eimengsel en strooi er wat zeezout over. Meng paprikapoeder met heel weinig water. Maak stipjes met het papje. Bak 10 minuutjes op 180 graden.
Het deeg dat je over hebt kun je kneden, uitrollen en nog meer hartige koekjes van maken.

Mijters:
1 rode appel
sinaasappelsap
kurkuma
Meng twee theelepels kurkuma door beetje sinaasappelsap. Snijd een grote rode appel in kwarten. Maak er een mijtervorm van. Snijd voorzichtig met een scherp mesje een kruis in de mijter en verwijder het schilletje. Leg de mijter in het sapmengsel en dep het af met wat keukenpapier. Door de kurkuma wordt het kruis en de achterkant van de mijter prachtig geel en het sap zorgt ervoor dat de appel niet bruin wordt.

Doet me denken aan een gerecht dat ik langgelee op pakjesavond in Restaurant de Parel in Rotterdam kreeg: een staf minitieus uitgesneden van wortel en een tomatenpartje in de vorm van een mijter, met heel kunstig een kruisje van rettich erin gemaakt.

Barbapapa traktatie


Deze komt van de site van Oetker; http://www.bakkenvooreenfeestje.nl/.
Een hele leuke site waar je traktaties, knutselideetjes en tips voor kinderfeestjes kunt vinden. Compleet met werktekeningen en illustraties van Caroline Ellerbeck.

Voor 10 Barbapapa eierkoeken heb je nodig:
10 eierkoeken
2 zakjes Dr. Oetker Prinses Lillifee Glazuur
Dr. Oetker Choco Glazuur
Dr. Oetker Schrijfstiften

Snijd de eierkoek in de vorm van een Barbapapa (een 8 vorm).
Maak het Prinses Lillifee glazuur zacht volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje.
Doop de voorkant van de eierkoek in de glazuur of giet de glazuur over de eierkoek en strijk het glad met een mes.
Maak met de witte schrijfstift ronde ogen.
En maak met de chocoglazuur dunne lijntjes om de ogen en wimpers. Deze dunne lijn kun je maken door het glazuur in een klein zelfgemaakt spuitzakje te doen. Het spuitzakje maak je door bakpapier in een tuutje op te rollen.

Ik vrees dat het eindresultaat er toch iets anders uit zal zien dan op de foto, maar dat geeft niet. Iets roze met 2 oogjes heeft al snel een hoog knuffelgehalte.

Fairtrade mandjes


Deze schattige fairtrade mandjes kwamen voorbij op twitter, via het account van Rinia Willemse. De mandjes waren gevuld met rozijntjes. Hoe leuk! Hoe simpel!

Ze zijn te koop bij Ethiopiaworks en kosten nog geen euro per stuk als je er meerdere besteld. Gewoon doen!

Trakteren groep 7


Vandaag trakteert oudste in groep 7. Ze is ELLUF geworden, en heeft ZELLUF deze trakaties gemaakt. Natuurlijk beetje gepushd door moeders dat ze iets uit mijn webwinkel moest kiezen. Ze heeft deze vingerpoppetjes uitgekozen want ze is dol op stripfiguurtjes en spookjes. Maar voor groep 7 lukte het niet meer om ze op een soepstengel of lange vinger te doen. Dahkanechnie mam. Dus bij deze alvast mijn excuses voor de grote hoeveelheid snoep in deze traktatie.

Traktaties met kaas


Smeerkaaspuntjes van La Vache qui rit, wie is er niet groot mee geworden? Of was dat nou toch een andere reclame?

La Vache qui rit heeft een traktatie-knutsel site gelanceerd! De traktaties op deze site zijn vrolijk en nodigen uit om direct aan de slag te gaan. Van stoere piraten tot een bonte verzameling dieren. De driehoekpuntjes transformeren in onder andere katten, paddenstoelen, pinguïns en piraatjes. De Cheez Dippers in o.a. bijtjes, indiaantjes, haasjes en een Oranjesupporter. De Apéricubes kunnen worden verpakt in traktatiedoosjes in de vorm van koetjes en varkentjes en voor de La Vache qui rit smeerkaas maakte Tine Harleman een vrolijke bakkersoutfit om een mandje krentenbollen extra feestelijk te maken. En nadat het kaasje op is, blijft er een grappig poppetje of diertje over om mee naar huis te nemen.

Dus ga even kijken op de site van de Lachende Koe!

Twee halen, één betalen!


Vandaag ben ik jarig! Daarom trakteer ik op traktaties; twee halen, één betalen!

Voor alle traktatie-knutselplaten geldt vandaag; 2 halen 1 betalen!

Bestel de halve hoeveelheid die je nodig hebt en zet in het opmerkingenveld GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG!
Let op dat je echt de halve hoeveelheid bestelt, er worden geen bedragen teruggestort!

NB Deze actie is afgelopen!! Was alleen geldig op 5 nov. 2010.

Traktatie workshop!


Oei wat bestaan er toch veel leuke blogs! Ik durf geen enkel blog (terug) te volgen, bang dat ik nog meer tijd eraan spendeer.

Wat dacht je van dit blog? Daar komt vanaf nu iedere week een nieuwe traktatie workshop! Compleet met stappenplan.....

Nee, helemaal niet verslavend of zo.