Traktatie met zakdoek


Een knapzakje; leg de traktatie plus het stokje op de zakdoek, maak 2x een simpele knoop van de tegenoverelkaar liggende uiteinden en voila. Voor een hele gezonde traktatie kun je als stok een soepstengel nemen en voor de vulling een klein tomaatje plus kaasje.

Spookjes; met een manderijntje (of iets anders ronds) en een elastiekje of touwtje maak je heel snel en eenvoudig een spookje. Leuk om aan een paraplu of grote tak te hangen.

Buideltjes; met een mooi lintje kun je mooie buideltjes maken.

Een zakdoekje doet het ook goed als servetje, kleedje in een bakje/mandje of als "hoofddoekje" om een appel of sinasappel.
Uiteraard zijn er leuke stippen zakdoekjes te koop bij Artoek, 5 stuks voor € 4,50.

4 opmerkingen:

 1. WAAROM ZIJN DIE ZAKDOEKEN TOCH ZO DUUR!?!?!???!!!hEB JE GEEN ANDERE WINKEL WAAR ZE GOEDKOPER ZIJN????!!!!!En waarom nou weer iets gezonds!!!!! Alsof de kidz dat leuk vinden doe dan gewoon een paar snoepjes ofzo!!!!!......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een vrolijke en originele kindertraktatie! Ook voor drukke werkende ouders is het een haalbare snel en gemakkelijk te maken traktatie, en daar kunnen er niet genoeg van zijn :-)
  Wat is nou € 0,90 voor een multifunctioneel zakdoekje? Een paar snoepjes is inderdaad goedkoper, maar een kind oogst veel meer succes met zo'n vrolijk traktatie knapzakje of spookje.
  En met de groeiende groep dikke kinderen (en ouders) is er niets mis met een gezonde traktatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind deze traktaie blogpraat altijd zo leuk!
  Haal er vaak leuke idee├źn vandaan voor mij zelf of anderen.
  4 jaar terug heb ik dit idee ook gemaakt voor mijn zoon die toen 4 werd en naar een andere school ging.
  Erg leuke reacties van zowel de kinderen als de ouders gehad.
  En echt ook bij ons zat er een mandarijn in!
  Die zakdoeken zijn bij de Zeeman voor bijna niets te koop, maar lang niet zo mooi, en stevig als die te koop zijn bij Artoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn kleindochter heeft er een keer opgetrakteerd toen ze jarig was, en vond het haar leukste traktatie en wil dit volgend jaar weer!!!!!!!
  STIEN

  BeantwoordenVerwijderen