Piratenkoekjes incl. meidenvariant.


Dit fotootje kwam op twitter voorbij via @Kees_Paula. Erg mooi gedecoreerd en speciaal voor de meisjes een roze piraat.

Volgens mij zijn het dubbele koekjes. Voor de mutsjes is het koekje bijna voor de helft in de chocolade of glazuur (ook gesmolten?) gedoopt. Met glazuurstiften (?) is het gezichtje erop getekend en zijn er kleine smarties en snoepjes op vastgeplakt.

PS. hoofdjes maakten deel uit van een grotere traktatie, maar ik vond ze zo al prachtig!

3 opmerkingen:

 1. Ik heb inderdaad dubbele koekjes gebruikt. Die voor de jongens heb ik in chocolade glazuur gedompeld en die voor de meiden heb ik in roze glazuur gedompeld. Voor het ooglapje heb je (volgens mij van Look o Look) een fruit variant op dropstaven in het groen en in het roze. De rest is er met glazuurstiften op getekend.

  Groetjes,
  Paula

  Ik heb dubbele koekjes gebruikt omdat dit handi was voor de complete traktatie, nu kon ik er een cocktailprikker insteken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh en van dr. oetker heb je kinderfestijn snoepjes daar heb ik de blauwe en de roze van gebruikt als oog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Paula, wat leuk dat je hier je recept doorgeeft!
  Geweldige tip met die dubbele koekjes en de cocktailprikker, die ga ik onthouden.
  Nogmaals bedankt!
  Groet, Martine

  BeantwoordenVerwijderen