Knutseltips


Knippen, vouwen en plakken kan iedereen. In dit bericht een paar tips voor een beter, sneller, mooier of makkelijker eindresultaat.

Gebruik goed materiaal!

Een scherpe schaar die goed in de hand ligt knipt mooier en sneller. Bovendien word je minder snel moe en krijg je minder snel blaren. Want 30 traktaties uitknippen is niet niks.
Rechte stukken kunnen ook gesneden worden. Met een stanley-mesje, op een snijmat, langs een metalen lineaal of met een snij-machine.

Gebruik een goede sneldrogende lijm en geen waterige kleuterzetmeelbehangselachtige lijm. Er bestaan ook handige lijmstriprollers.
Nietjes en plakband ogen iets minder fraai, maar zijn enorme tijdbespaarders! Op niet zichtbare plekken of bontgekleurde oppervlakken zeker gebruiken!

Recht vouwen is een kunst!
Vouw lange rechte lijnen altijd mbv een lineaal of rechte plaat.
Dikker papier of karton is lastig te vouwen, je kunt de vouwlijnen voorrillen door met een bot mes of lege balpen langs een lineaal over de lijn te gaan.

Voordeel van kant en klare bouwplaten is dat dat meestal goede kwaliteit papier en drukwerk is en dat de bouwplaat zo is uitgesneden dat het minder knipwerk is.

Soms ontkom je er niet aan om zelf te printen; omdat er een foto of tekening van je kind op moet, omdat je een eigen ontwerp hebt of omdat je alleen een computerbestand hebt. Maak dan gebruik van een professionele printer, gebruik stevig papier of laat kleurkopiƫn maken bij de copyshop.

Tot slot; lang leve de lol, het is maar een traktatie. Het gaat om het gebaar, dat je er aandacht aan hebt besteed. Perfect hoeft echt niet. Stressen evenmin. Laat kinderen ook gerust zelf de traktaties maken als ze dat graag willen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten