Wintertraktatie


Ik schreef het al eerder, Kiribath is in Sri Lanka een speciale traktatie bij feesten. Een soort stevige rijstpudding of rijstcake van rijst gekookt in cocosmelk.

Voor het kerstdiner op school heb ik deze gemaakt. In 2 ronde schalen heb ik de rijstmassa gestort, hard laten worden, af laten koelen en vervolgens keren. Eroverheen heb ik cocos gestrooid en de pop is gedecoreerd met rozijntjes, een echte wortel als neus en sterretjes en een hoedje van paprika. Een bosuitje als bezem.

Een groot succes was het overigens niet. Ik had de kiribath iets te kleffig gemaakt en het was niet goed snijdbaar. Maar of dat de reden was? Wat de boer niet kent vreet ie niet? Teveel concurrentie van andere kerstgerechten? Kids verwachtten zoete pudding?
Rozijntjes, wortel en paprika-decoratie waren wel verdwenen. Misschien de volgende keer toch maar een rauwkostschotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten