Papieren visjes

Creatieve mensen maken creatieve traktaties. Op deze visjes heeft de dochter van mevrouw Mijnes vandaag getrakteerd. Uitgewerkt nav een fotootje van een platte vis (die ze niet meer terug kan vinden). Moeilijk is het niet (veel werk wel!); men neme een papier met ongeveer de verhouding 2 staat tot 3, een a4tje bijvoorbeeld. Daar teken of print je wat leuks op, dan plak je de lange zijde dicht, vervolgens een korte zijde, vullen en dan overdwars de andere korte zijde. Knip de zijde van het hoofdje rond en uit de andere zijde een driehoek voor de staart.

Lastig? Klik dan op deze uitgebreide tutorial. Die mevrouw Mijnes ontdekte NADAT dochter al had getrakteerd. Tenminste, dat zegt ze. En ik geloof haar.

Leuk om te vullen met popcorn, dan blijft het nog een beetje gezond ook.

4 opmerkingen:

 1. Het zijn mini piñata's. Ik had er een zakje verantwoorde snoepjes (zonder toevoegingen) en confetti ingedaan. Zodat bij het openscheuren een klein feestje ontstaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn geweldig! En zo te zien zwart/wit print of kopietje op gekleurd papier? Dat scheelt weer toners!

   Verwijderen
 2. Wauw!! Ik vind deze Echt Super Leuk!!
  Dat gaat em worden in september voor jongeste :) :)

  Dank voor het delen :)

  Groetjes van Ivonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind deze echt super leuk!! Heeft iemand heel toevallig een sjabloon die ik zou kunnen printen? Ik ben al aan het zoeken geweest maar kan niet echt iets vinden wat mij aanspreekt. Komt vast omdat ik dit prachtige voorbeeld had gezien!

  BeantwoordenVerwijderen