Vlindertraktatie

Een traktatie in de vorm van een vlinder die je met GEZONDE lekkerijen als popcorn, druiven, rozijnen, gedroogde appeltjes etc. kan vullen.

Nodig:
Houten wasknijper
Pijpenragertje
Wiebeloogjes (bij Xenos of Hema)
Verf, glitter, stiften
Zakjes. Kan evt. een boterhamzakje zijn, maar een gripzakje is net iets mooier.

Werkwijze:
Laat de jarige de knijpers uitbundig versieren. Klem de pijpenrager in de knijper en vorm de voelsprieten. Vul het zakje ongeveer voor de helft. (Als je verschillende vleugels wilt, kun je de knijper in het midden zetten). Sluit het zakje en draai het in het midden 360 graden. Zet de knijper op het gedraaide gedeelte en plak de oogjes op de knijper.

Foto afkomstig van Juggling with kids die het idee weer op Pinterest had opgepikt.

25 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk idee , en vooral dat het gezond is! Ik was namelijk verbaasd dat mijn 2 meiden bij de Peutergym s morgens om 10 .00 een traktatie kregen van een zakje chips, of kitkat! (kinderen waren niet ouder dan 3 jaar)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar vind ik goede zakjes van het juiste formaat? Vaak zijn ze langwerpig en te groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zal het eens navragen op twitter.......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zou evt. bij de Action kunnen kijken? die hebben ook verschillende formaten zakjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben gisteren in de action gaan kijken maar niet echt zakjes naar mijn goesting te vinden. heb er mee gebracht maar zijn wat lang tegenover de breedte maar denk da'k ze met zo'n lamineertoestel kleiner ga maken. 'k vind het een geweldig ideetje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Via twitter van MissyLefthand komt deze tip: @Feestjesblog bij de Ikea! Lila patroontje op sluitstripzakjes. #sorry #nietviablog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb overal gezocht naar de geschikte zakjes! Bij de action vond ik de zakjes maar deze zijn te groot (ik geloof dat ze 3,6L waren). Bij de Blokker hebben ze hersluitbare diepvrieszakken van 1L maar de zakken zijn blauw (ik had liever doorzichtige), dus weer verder zoeken...Bij de AH XL heb je zippers (hersluitbare zakken met een soort rits) maar die zijn best prijzig (2,39 voor 15 stuks dus ik had 45 nodig). Ze hebben ook doorzichtige druk- en sluitbare zakken maar alleen 1,5L en er zit een wit vlak op om iets op te schrijven en het huismerk logo erop. Op zich geen probleem maar net iets te groot. Uiteindelijk heb ik bij een andere Blokker hersluitbare zakken gevonden van 1L maar helaas zijn ze mat en van het boterhamzak-kwaliteit en met een soort plakrand ipv druksluiting. Jammer dat het zo'n gedoe was om de zakken te vinden, maar toch wel een leuke traktatie geworden. Ik heb ze gevuld met pop-corn.
  Succes allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo, ik heb 1 liter zakjes gevonden bij de Wibra (10stuks voor 69 cent), maar ze hadden ze ook bij Big Bazar. Ik vind het een leuke traktatie, maar nu ik er mee aan de slag ga vind ik het toch lastig wat ik in het zakje doe, druifjes zijn leuk, maar er kunnen er niet heel veel in.
  Ik zag ook voorbeelden met popcorn. Wie heeft er nog meer idee├źn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rozijntjes kunnen ook of manna geeft leuk effect en is niet zo zwaar als bv druiven

   Verwijderen
 9. Dank voor de zakjestip! Je kunt nog denken aan ontbijtspul, daar zijn tegenwoordig vele varianten van, gepofte granen, honeyhitters, choco-ringen etc.
  Ook zoutjes is nog wel wat keus.
  En gekleurde manna. Maar dat gaat eigenlijk al een beetje teveel richting snoep.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier in de States zijn de juiste zakjes zonder probleem te verkrijgen. Als iemand wil dat ik er wat stuur moet je me maar een email sturen. Mijn naam@ Hotmail. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb goede zakjes bij de Action gevonden. Zonder opdruk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. kan jij mij vertellen wat voor maat de zakjes waren. ik wil ook graag de vlinders maken maar kan de juiste zakjes niet vinden. Alvast hartelijk bedankt.

   Verwijderen
 12. Leuke traktatie! Waar kan ik die gekleurde pijpenragertjes vinden?
  Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Superleuk idee!! Ik wil iets met vlinders als doopsuiker. Ik ga van die mini-boodschaptasjes laten bedrukken met vlinder naam en tekst "de blijde boodschap". Maar ik zocht nog iets voor de kids op de babyborrel... Ik ga ze wel met smarties of zo vullen. Ik kan ze samen met "de kids" van de opvang maken. Vind ik leuk "Iets voor en door kinderen..." Merci voor het idee!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hersluitbare zakjes bij de Action, van 0.9 liter van het merk: Excellent houseware.
  Gingen opzich wel aardig hier, alhoewel het nog wel forse zakjes zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ohja die gekleurge pijpenragertjes en de oogjes hebben wij bij pipoos gehaald: http://www.pipoos.nl/

  Succes allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ikea heeft geschikte zakjes. Met druksluiting. Ik heb in plaats van wasknijpers de afsluitclips van ikea versierd en gebruikt. Versierd met glitterlijm. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Probeer diepvrieszakjes met sluiting, verkrijgbaar bij oa Plus en ook AH volgend mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Pijpenragertjes zijn te koop bij de xenos, de oogjes bij de Hema

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb bij so low(soort knaakenwinkel) zakjes gevonden van perfect formaat en leuke afbeelding erop bloemen en vlinder. Hoe toepasselijk. Ik heb alleen de druiven er iets te vroeg in gedaan, ze waren al een beetje aan het rotten, ze waren ook niet zo'n goede kwaliteit, nu heb ik ze er weer uit kunnen halen. Ik ga er nu maar popcorn in doen. Iets minder gezond, maar ik heb mijn best gedaan. Pijpenragers ook bij so low , wasknijpers bij de action gekocht. Deze met viltstif gedaan, ging ook prima. Oogjes erop getekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. super leuke traktatie om te maken, ik heb er 28 van gemaakt voor de kinderen bij me op stage!:)
  alleen die zakjes waren wat te groot

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hallo wat voor een maat zak moet ik hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja, ik wil ook graag het formaat weten!

  BeantwoordenVerwijderen