Een zwarte Sinterklaas

Ik had me voorgenomen om het er niet meer over te hebben. Dat schreef ik vorig jaar in mijn stukje over kleurenpiet. Maar ja. Gisteren kwam ik deze verkleurde Sinterklaasjes tegen bij de Lidl.

Ik geloof dat ik dat toch prettiger vind dan kleurenpieten. (Alhoewel een paar kleurenpieten en een kaas- en stroopwafelvariant ook welkom zijn hoor). Maar een zwartepiet is een zwarte piet. Net zoals een roodborstje een vogeltje is met een rood borstje.

En het lijkt me praktischer. Een zwarte Sinterklaas. De link naar de slavernij is gelijk weg. Je hoeft de liedjes niet aan te passen want nergens wordt gezongen dat Sinterklaas blank is. Zijn witte baard kan ie gewoon behouden. Verder zal niemand (hoop ik!) gaan demonstreren dat Sinterklaas blank moet blijven. Bovendien komt die goede man oorspronkelijk uit Turkije en daar zijn ze niet blank.

Foto kleurenpietjes via Sanne Bretherton. Die verscheen een paar uur na mijn verkleurde Sinterklaasjes op Instagram.

Update 3 november; ik spotte nog een zwarte Sinterklaas !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten