Meringue schuimpjes uit de magnetron

Ik zag een filmpje filmpje van Mumsnet voorbij komen. Meringue schuimpjes in 3 minuten!
Dat heb ik gelijk uitgeprobeerd!!


In het filmpje wordt 300 gram poedersuiker met het eiwit van 1 ei met de hand goed door elkaar gekneed tot een stevige bal.
Hier maak je kleine balletjes van die je per 4 op een velletje keukenpapier in de magnetron legt.
In het filmpje gaan ze 2 minuten in de magnetron.

Hoe groot de balletjes precies zijn staat er niet bij. En ook het vermogen niet.

 

Uit de reacties leid ik af dat het 1 tot 2 minuten op vol vermogen moet. De tijd hangt af van de magnetron en de grootte van het balletje. Nog 20 tot 30 seconden op het moment dat het schuimpje zijn grootte heeft bereikt, die tijd is nodig om de binnenkant te garen.
Bij een klein ei iets minder poedersuiker nemen. Bij een groot ei kun je poedersuiker bijvoegen als de bal te plakkerig blijft.

Ik heb 2 schalen vol gemaakt! Met 300 gram poedersuiker en het eiwit van 1 ei. De eerste 4 waren erg groot en verbrand van binnen. Daarna de bolletjes wat kleiner gemaakt (1,5 cm doorsnede) en korter in de magnetron. Ik kwam uit op 52 seconden op 1.000 Watt.
Ze zijn spierwit, heel bros en luchtig.
Net niet verbrand, een beetje bruin (gekarameliseerd) van binnen is lekker. Maar de grens tussen wel/niet verbrand ligt gevaarlijk dicht bij elkaar.
Enne, 3 minuten is wat optimistisch, alleen al het kneden vergt minimaal het driedubbele. En ze gaan per 4 in de magnetron en ik bakte er deze 2 schalen van (ongeveer 40 stuks). Ook dat duurt langer dan 3 minuten :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten