Oreoliebollen

De beste wensen mensen, heb het goed!

Het recept van de enige echte oreoliebollen vind je bij Jelmer de Boer. En bij de Lidl hebben ze goede namaak van die koekjes.
Beetje als mosterd na de maaltijd, oliebollen na nieuwjaar...

De aanleiding om er even aandacht aan te besteden was dan ook niet het nieuwe jaar maar dat dit recept naamloos dreigt rond te gaan zwerven.

Dat is waar de auteurswet voor bedoeld is. Om personen aan te pakken die voor eigen gewin de naam van de maker verwijderen en publiceren alsof ze het zelf gemaakt hebben.
De auteurswet is niet bedoeld voor vermeende inbreukjes waar geen kwade opzet in het spel is. De bagatelletjes waar de copyrightmaffia momenteel de auteurswet voor misbruikt. En waardoor het voor degenen die wel wat te claimen hebben, zoals Evert Kwok, lastiger wordt om hun recht te halen.Ik adviseer je zelf een schikkingsvoorstel te sturen. Dat kan gewoon per mail met een screenshotje van de inbreuk.


Inbreuk auteursrechten

Ik constateer dat u inbreuk maakt op mijn auteursrechten. Ik verzoek u de inbreuk per omgaande te staken. Bijgaand vind u mijn schikkingsvoorstel met de door mij geleden schade.
Mocht u niet reageren, dan zal ik een jurist inschakelen.

Geleden schade (geen btw, wel betalingsgegevens hoe te voldoen):
- Je normale tarief voor recept met foto keer het aantal keren dat ze het geplaatst hebben.
- De tijd die je gespendeerd hebt aan het onderzoeken van de inbreuk en het schrijven van een schikkingsvoorstel.
- Vervolgschade omdat ze je naam van de foto hebben gesneden en je naam weggelaten hebben bij het recept. De foto en het recept zwerven nu naamloos rond.


Mochten ze niet betalen kun je altijd nog zo'n vreselijk no-cure-no-pay-buro inschakelen. Zal een welkome afwisseling voor ze zijn, een echte inbreuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten