Appelroosjestaart

De oudste dochter is sinds kort op kamers. En ze lijkt op haar moeder want ze appte deze foto's 😋


Corona-tijden. De verveling was toegeslagen in haar nieuwe huis. Laat op de avond maakte ze met een huisgenoot deze bewerkelijke taart. Met geitenkaas (ja hij was wel wat te zout zei ze).


Hoe je appelroosjes maakt wisten ze van HeelHollandBakt. Met een appelboor het klokhuis eruit halen. Met een schaaf dunne plakken eraf halen (met boorgat in het midden). De appelschijven koken tot beetgaar. Leg ze trapsgewijs in een rijtje. Rol het rijtje op (begin aan de kant van de bovenste schijf) en snijdt de rol doormidden zodat je 2 roosjes krijgt.

Dat op kamers gaan valt niet mee. Maar dochter wilde graag omdat het reizen zoveel tijd kostte. En 's avonds was het openbaar vervoer slecht. De studentenactiviteiten in de avond schoten er nogal eens bij in. De week na wintersport ging ze. Zonder hulp van ons. Ik liep nog op krukken en man lag met koorts op bed. Een week later werd de universiteit gesloten. En de studentenvereniging. En de café's. Nog 2 weken later werd een huisgenoot die afscheid genomen had van iemand uit het verpleegtehuis flink ziek. Nu zit ze in quarantaine. Gister vroeg ze naar dit recept. Maar de bloem was op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten