Pippi eierkoektraktatie


Iets dergelijks heb ik ooit eens van cake gezien op een Pippi-feestje (van Emma). Maar ik kon op internet nergens een soortgelijke traktatie vinden. Dus heb ik zelf een Pippi-hoofd gemaakt, maar dan van eierkoek...Jasmijn, die niet van eierkoeken houdt, wil er wel op trakteren.

Nodig per traktatie:

- 1 niet al te grote eierkoek, of een plak cake, waar je een mooi rondje van maakt. De eierkoek op de foto is een cake-eierkoek, die vond ik mooi van kleur en die plakken niet aan elkaar.
- 2 groene smarties of andere groene ronde snoepjes. Een geconfijte vrucht kan ook.
- 3 rode snoepveters + klein stukje voor de mond.
- pure chocoladehagelslag.
- Evt. beetje glazuur.

Bereidingswijze:
- Knip van elk van de 3 dropveters een stukje van circa 8 cm af. Deze kleine stukjes vouw je dubbel en weef je in het midden van de 3 lange stukken en dat wordt de pony. Maak aan beide zijden van de pony een vlecht met aan het eind 2 simpele platte knopen.
- Drapeer het haar om de eierkoek. Druk de pony goed vast in de eierkoek (met een vork of cocktailprikker). Bij cake vastplakken met glazuur.
- Duw de ogen en de mond stevig in de eierkoek. Plak evt. vast met een beetje glazuur. Bij eierkoeken blijft de decoratie redelijk vanzelf zitten, bij cake ontkom je niet aan glazuur.
- Voor de sproetjes duw je de hagelslag rechtop in de eierkoek of cake.
- Uitdelen op (papieren) bordjes.

Om vragen voor te zijn, het mooie grote bord is van Blond Amsterdam (what else?).

2 opmerkingen:

  1. O, deze is leuk! Ik krijg bijna weer zin in trakteren ;-) Maar helaas, de eerste is pas in september weer jarig...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet wachten tot eind augustus eigenlijk, maar mag die van mijn nichtje doen in mei... 4 april komt er weer een leuke zelfgemaakte in het blog.

    BeantwoordenVerwijderen