Aardbeienmuisjes


Net zo schattig als de perenegeltjes...En ook weer geschikt voor de allerkleinsten.
Gevonden op de site van Mamabende, deze lieve aardbeienmuisjes. Op deze site kun je nog veel meer leuke traktaties vinden.

Ingrediënten
verse aarbeien
1 busje chocoflakes
1 busje chococrispies
1 zakje amandelschaafsel
1 zakje rode dropveters
500gr. jong belegen kaas

Bereiding
Was alle aardbeien en verwijder vervolgens bij alle aardbeien het groene kroontje.
Snij voor elke muis, aan een kant van de aardbei een klein schijfje weg, zodat hij plat wordt en daardoor goed blijft staan.
Druk nu voorzichtig in het puntige gedeelte van de aardbei een bruine chococrispies als neusje. Voor de oogjes kun je twee chocoflakes gebruiken, druk deze voorzichtig in de aardbeien. Voor de oortjes gebruik je twee amandelschaafsels, ook hier geldt druk ze heel voorzichtig in de aardbeien.
Snij de rode dropveters in stukken van ongeveer 15cm. Voor de staart druk je voorzichtig de tandenstoker in de achterkant van het muisje om een gaatje te maken. Vervolgens druk je voorzichtig de afgesneden dropveter in het gaatje.
Snij van de kaas 15 kleine driehoekjes af. Leg de muisjes en stukjes kaas om en om op de schaal.

Toevoeging: Volgens mij klopt de omschrijving niet helemaal met de foto, maar die kaas is wel heel leuk erbij! Voor de ogen en het neusje kun je ook kleine krentjes, hagelslag of ander broodversiersels zoals spikkels gebruiken.

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuke traktatieideeën allemaal! Ik ga dit blog met veel plezier volgen.

  Groetjes,
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb ze gemaakt voor mijn zoontjes eerste traktatie (2 jaar). Was een succes! 1 aardbeienmuisje en 1 blokje kaas per kind op een leuk papieren bordje. De leidsters kregen er meer :-) In een cupcake bakje ook erg leuk om te geven!
  Bewaartip: Ik heb ze de avond van te voren gemaakt. Niet wassen (Dan worden ze te poreus) en de staartjes er pas de volgende dag inprikken, anders worden ze te zacht. Verder gewoon in de koelkast bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen