Doorgaan naar hoofdcontent

Papieren engel


Van de alom bekende papieren engel kun je een leuke traktatie maken.

De basis is een cirkel. Teken in het midden een kleine cirkel, ongeveer 1/5 van de totale diameter. Dit is het hoofd. Knip dit hoofd rondom uit, maar laat ongeveer 1/6 deel vastzitten voor de nek. Start met knippen door recht in te knippen vanaf de bovenkant. Deze rechte knip naar het hoofd kun je nog een beetje bewerken door golfjes/waaiers te knippen, dit worden de uiteinden van de vleugels. Halverwege de hoogte wordt om en om ingeknipt. Knip aan de ene kant vanaf de buitenkant van de ring in, en aan de andere kant vanaf de binnenkant. Haak deze 2 inkepingen in elkaar, en klaar is de engel. Natuurlijk wel nog mooi versieren!

De basisvorm is een kegel en kan blijven staan. Binnenin kun je iets lekkers verstoppen. Neerzetten op een schaal, of met een touwtje ophangen.

Ik kan het simpele basisidee helemaal nergens vinden op internet (wie o wie??). Het meeste in de buurt komt dit plaatje, maar deze heeft extra armpjes, wat ook heel mooi is! Het plaatje, met uitleg en sjablonen kun je vinden op www.sprookjestheater.nl van Margo van Schie-Biesta. Klik door naar de knutselpagina, daar staan nog vele andere mooie knutsels.

De vouwengel uit sprookjeswinkel Artoek is gebaseerd op dit idee. Er is afgeweken van de cirkelvorm, zodat ie, uitgeknipt en in elkaar geknutseld, ook plat verstuurbaar is. Ik heb hem in 2007 als kerstkaart gebruikt. Maar het is geen typische kerstengel, ze kan ook doorgaan als een lief bloemenelfje.

Reacties

Best bekeken deze maand

Minecraft TNT bommetjes

Hele makkelijke (door de kinderen zelf!) te maken Minecraft-traktatie.

Neem snoepstengels en knip ze op de gewenste hoogte.
Bindt ze samen door er een papieren wikkel strak omheen te spannen en zet vast met een stukje plakband.
Frommel er een stukje dropveter tussen et voila.

Op de foto zijn aardbeienstaven van de Jamin gebruikt, in 4 delen geknipt en 3 daarvan per bom. Dropstengels met zo'n rode spiraal kunnen ook.

Foto Dirk Parijs


Wikkels met daarop het woord TNT kun je zelf maken. Of download er ergens eentje.
Bijvoorbeeld deze:


Sterretje vouwen van een geldbiljet

Geld in een envelopje voor een verjaardag is zo saai. Vouw er vrolijke geldsterretjes van!

Je vouwt eerst een driehoek. Dan de 3 punten naar het middelpunt. Vervolgens "uitvouwen" en in elkaar haken.

Dochter heeft er een mooi filmpje van gemaakt! (Staat hieronder, mocht je het niet zien, klik op "meer lezen").

Vlindertraktatie

Een traktatie in de vorm van een vlinder die je met GEZONDE lekkerijen als popcorn, druiven, rozijnen, gedroogde appeltjes etc. kan vullen.

Nodig:
Houten wasknijper
Pijpenragertje
Wiebeloogjes (bij Xenos of Hema)
Verf, glitter, stiften
Zakjes. Kan evt. een boterhamzakje zijn, maar een gripzakje is net iets mooier.

Werkwijze:
Laat de jarige de knijpers uitbundig versieren. Klem de pijpenrager in de knijper en vorm de voelsprieten. Vul het zakje ongeveer voor de helft. (Als je verschillende vleugels wilt, kun je de knijper in het midden zetten). Sluit het zakje en draai het in het midden 360 graden. Zet de knijper op het gedraaide gedeelte en plak de oogjes op de knijper.

Foto afkomstig van Juggling with kids die het idee weer op Pinterest had opgepikt.

198 verschillende komkommerkrokodillen!

Als je van plan bent om een komkommerkrokodil te maken, kijk dan eens voor inspiratie op www.chefkoch.de/rezepte/Gurkenkrokodil daar hebben gebruikers tot op heden maar liefst 198 eigen foto's geupload!
Deze foto is van gebruiker Janosch98.

Bloemetje vouwen van papiergeld

Geld in een envelopje is saai. Vouw er een bloemetje van!
Heel makkelijk deze.
In het midden van de bloem kun je evt. een knoop of een kaartje bevestigen.

Nodig; een ijzerdraadje, 2 stukjes plakband en evt. een knoop of iets anders wat je in het hart van de bloem wilt hebben.

Hieronder staat het filmpje.