Papieren engel


Van de alom bekende papieren engel kun je een leuke traktatie maken.

De basis is een cirkel. Teken in het midden een kleine cirkel, ongeveer 1/5 van de totale diameter. Dit is het hoofd. Knip dit hoofd rondom uit, maar laat ongeveer 1/6 deel vastzitten voor de nek. Start met knippen door recht in te knippen vanaf de bovenkant. Deze rechte knip naar het hoofd kun je nog een beetje bewerken door golfjes/waaiers te knippen, dit worden de uiteinden van de vleugels. Halverwege de hoogte wordt om en om ingeknipt. Knip aan de ene kant vanaf de buitenkant van de ring in, en aan de andere kant vanaf de binnenkant. Haak deze 2 inkepingen in elkaar, en klaar is de engel. Natuurlijk wel nog mooi versieren!

De basisvorm is een kegel en kan blijven staan. Binnenin kun je iets lekkers verstoppen. Neerzetten op een schaal, of met een touwtje ophangen.

Ik kan het simpele basisidee helemaal nergens vinden op internet (wie o wie??). Het meeste in de buurt komt dit plaatje, maar deze heeft extra armpjes, wat ook heel mooi is! Het plaatje, met uitleg en sjablonen kun je vinden op www.sprookjestheater.nl van Margo van Schie-Biesta. Klik door naar de knutselpagina, daar staan nog vele andere mooie knutsels.

De vouwengel uit sprookjeswinkel Artoek is gebaseerd op dit idee. Er is afgeweken van de cirkelvorm, zodat ie, uitgeknipt en in elkaar geknutseld, ook plat verstuurbaar is. Ik heb hem in 2007 als kerstkaart gebruikt. Maar het is geen typische kerstengel, ze kan ook doorgaan als een lief bloemenelfje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten