Halloween!


Vandaag is het Halloween. Ik ben altijd in voor traktaties en zo, echt waar. Ik heb er zelfs een aantal speciaal verzameld in dit blog voor Halloween.

Maar hoe moeten mijn dochters dit nu wegkauwen voor de Sinterklaas?
- Een zak zwartwitjes van 225 gram.
- Een halve zak (beetje uitgedroogde) spekjes.

Ik weet, ik weet, het is allemaal goed bedoeld. Zelf had ik ook een schaal klaar staan. Maar niemand (behalve vanochtend 2 die niet mochten in het donker) die hier aanbelde, net buiten de looproute. Dus die schaal moet ook nog op. Wat een overdaad...en dat voor iemand die probeert te consuminderen.

Ik denk met weemoed terug aan mijn jeugd in Limburg. Waar we de periode tussen carnaval en goede vrijdag "vasten". Elk snoepje wat je kreeg stopte je in een trommeltje, en na 6 weken at je de hele inhoud in 1 dag op....
Mijn dochters krijgen de opbrengst van 1 dag waarschijnlijk niet binnen die 6 weken weggewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten