Sinterklaas-traktaties


Je zult dezer dagen maar jarig zijn. Moet je opconcurreren tegen de chocolade letters, pepernoten en marsepein. Gewoon een gezond alternatief bieden met deze traktatie! Dan win je geheid.

Van de superleuke site www.leukelunch.nl Waar nog meer gezonde Sinterklaas tussendoortjes te vinden zijn.

De staf van Sinterklaas:
5 plakjes deeg voor hartige taart, nog halfbevroren
ei
kerriepoeder
paprikapoeder
zeezout
Snijd per plakje 2 stafjes uit het halfbevroren deeg. (Ga snel te werk, want voor je het weet is het deeg te zacht.) Leg de stafjes op de bakplaat met bakpapier. Meng kerriepoeder met beetje water. Klop het eitje los en meng het kerriewater er door. Bestrijk de stafjes met het eimengsel en strooi er wat zeezout over. Meng paprikapoeder met heel weinig water. Maak stipjes met het papje. Bak 10 minuutjes op 180 graden.
Het deeg dat je over hebt kun je kneden, uitrollen en nog meer hartige koekjes van maken.

Mijters:
1 rode appel
sinaasappelsap
kurkuma
Meng twee theelepels kurkuma door beetje sinaasappelsap. Snijd een grote rode appel in kwarten. Maak er een mijtervorm van. Snijd voorzichtig met een scherp mesje een kruis in de mijter en verwijder het schilletje. Leg de mijter in het sapmengsel en dep het af met wat keukenpapier. Door de kurkuma wordt het kruis en de achterkant van de mijter prachtig geel en het sap zorgt ervoor dat de appel niet bruin wordt.

Doet me denken aan een gerecht dat ik langgelee op pakjesavond in Restaurant de Parel in Rotterdam kreeg: een staf minitieus uitgesneden van wortel en een tomatenpartje in de vorm van een mijter, met heel kunstig een kruisje van rettich erin gemaakt.

1 opmerking:

  1. Ik had dit in elkaar willen flansen voor morgen, maar het lukt me écht niet meer... jammer. Nou ja... volgend jaar weer een pakjesavond ;-)

    BeantwoordenVerwijderen