vrijdag 26 augustus 2011

Traktatie-terreur en traktatie-stress

Ik word er af en toe van beticht, traktatie-terreur........
"Zijn gewone cakejes tegenwoordig niet goed genoeg meer?" Lijkt me wel.
"Moeders proberen elkaar af te troeven" Ach, dat is niet de reden denk ik waarom je een traktatie in elkaar knutselt.
"Het kost zoveel tijd" Dat valt best mee voor veel van de traktaties in dit blog. Kinderen vinden het meestal leuk om te helpen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor iets kant en klaars uit de winkel. En er zijn genoeg mensen te vinden en in te huren die er wèl lol aan hebben om een traktatie te maken.

Ik vind het gewoon leuk om iets origineels te verzinnen, dingen in elkaar te freubelen en erover te bloggen. En ik draai ook nog wel eens een traktatie in elkaar voor een kind van een ander.

Traktatie-stress. Dat is wat anders. Dochter trakteert vandaag. Hadden ze niet de juiste koekjes bij de grote supermarkt. Was de luchtvochtigheid hoog waardoor het glazuur niet wilde drogen en minder goed plakte. Onweerde het vanochtend heel hard. Moest ik verplicht met de auto naar school en stond er een miep of jaap 8 minuten stil voor me die de parkeerplaats niet op durfde draaien. Deed dochter onvoorzichtig waardoor er 2 traktaties sneuvelden. En ik herinner me ook nog een keer dat ik 's avonds mooie vleermuizen met dropveters had gemaakt en dat de ochtend erop alle dropveters geknakt waren.
Eigenlijk had ik vanochtend willen bloggen over de traktatie van vandaag. Maar ik heb het fototoestel achtergelaten op school.... Morgen is ze echt jarig, dan zet ik hem erop.