Traktatie-terreur en traktatie-stress

Ik word er af en toe van beticht, traktatie-terreur........
"Zijn gewone cakejes tegenwoordig niet goed genoeg meer?" Lijkt me wel.
"Moeders proberen elkaar af te troeven" Ach, dat is niet de reden denk ik waarom je een traktatie in elkaar knutselt.
"Het kost zoveel tijd" Dat valt best mee voor veel van de traktaties in dit blog. Kinderen vinden het meestal leuk om te helpen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor iets kant en klaars uit de winkel. En er zijn genoeg mensen te vinden en in te huren die er wèl lol aan hebben om een traktatie te maken.

Ik vind het gewoon leuk om iets origineels te verzinnen, dingen in elkaar te freubelen en erover te bloggen. En ik draai ook nog wel eens een traktatie in elkaar voor een kind van een ander.

Traktatie-stress. Dat is wat anders. Dochter trakteert vandaag. Hadden ze niet de juiste koekjes bij de grote supermarkt. Was de luchtvochtigheid hoog waardoor het glazuur niet wilde drogen en minder goed plakte. Onweerde het vanochtend heel hard. Moest ik verplicht met de auto naar school en stond er een miep of jaap 8 minuten stil voor me die de parkeerplaats niet op durfde draaien. Deed dochter onvoorzichtig waardoor er 2 traktaties sneuvelden. En ik herinner me ook nog een keer dat ik 's avonds mooie vleermuizen met dropveters had gemaakt en dat de ochtend erop alle dropveters geknakt waren.
Eigenlijk had ik vanochtend willen bloggen over de traktatie van vandaag. Maar ik heb het fototoestel achtergelaten op school.... Morgen is ze echt jarig, dan zet ik hem erop.

4 opmerkingen:

 1. Go Girl!! Ik ben een 100% voorstander van zelfgemaakte traktaties, en neen , niet om andere moeders te overtreffen, maar om het fiere gezichtje van mijn dochter te zien als ze met haar traktatie de klas in wandelt.

  En die stress: maar achteraf bekeken is het toch een plezant boel, toch?

  Ik kijk al uit naar de post van morgen.
  www.kaatje1010.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik mag het graag aanschouwen, al die mooie zelfgemaakte traktaties. Heel af en toe gaat mijn wenkbrauw omhoog, als de hoeveelheid snoep/snacks groter is dan wat in 1x opgegeten mag worden (jullie mogen 1 dingetje uitzoeken, de rest mag mee naar huis) of als er plastic (wegwerp) speeltjes bijzitten aldanniet met batterijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat veel leuks op jouw site!
  Kom ook 'ns bij mij langs!
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik las laatst over een traktatie van de Mac: iemand die voor de hele (kleuter-!)klas Happy Meals had gekocht (lekker, patat en een hamburger om half elf 's ochtends...)

  Over het algemeen vind ik (en ik vind dat ik dat ook van bovengenoemd voorbeeld moet vinden...) dat we elkaar lekker allemaal onze gang moeten laten gaan. Ik voel helemaal met je mee: als ik traktaties knutsel voor Isabel en later voor Ruben, dan doe ik dat omdat ik daar schik in heb en niet om anderen te laten zien wat ik kan (want ik denk dat iedereen dat wel kan... zo extreem goed ben ik nou ook weer niet) En ik doe het ook niet omdat ik zelf stukjes kaas en worst te min vind. Dus. Oh zo! ;-)

  Gefeliciteerd nog met de jarige! :-D
  Groetjes,
  Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen