Appelflap-muisjes

Wow, Joyce Kruizinga twitterde een foto van deze traktatie en mailde me vervolgens ook nog het recept!

Ingrediënten voor 8 stuks:
4 plakjes bladerdeeg
1 appel
1 el rozijnen
4 krenten
1 ei
1 dropveter
1/2 el donkere basterdsuiker

Hulpmiddelen
Rasp, bakpapier en een bakblik

Voorbereiding
Laat bladerdeeg los van elkaar ontdooien. Schil appel en rasp deze. Schep rozijnen door de suiker. Knip de krenten elk in 4en en de dropveter in 8 gelijke stukken. Oven verwarmen op 200 graden

Bereidingswijze
Snijd de bladerdeeg velletjes schuin door midden. Verdeel het appel mengsel met rozijnen en suiker erop en vouw de lange punten over elkaar heen stop ze tussen het deeg en de vulling zodat er een muisvorm ontstaat. Druk in het dunne gedeelte aan weerszijde een 1/4 krentje. Leg de muizen op een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrijk ze met een losgelopt ei en bak ze in de voorverwarmde oven ca. 15 min goudbruin. Laat ze dan afkoelen en prik de stukjes dropveter als een staartje in het dikke gedeelte van de muizenlijfjes. Hiervoor heb ik eerst met een dikkere tapasprikker een gaatje voorgeprikt.

Lekker! En ze gingen (bijna) allemaal op.

4 opmerkingen:

 1. Dag Martine,
  Ik moest iets zoeken op internet en kwam op jou blog uit.
  Wat een leuke blog heb je! Ben volger bij je geworden hoor!
  Ga zeker deze muisjes proberen met mijn dochters, ze zijn erg van het bakken en koken en vinden het leuk om iets nieuws uit te proberen.
  Ik heb ook een blog en zou het leuk vinden als je mijn blog ook wilt volgen.
  Lieve groetjes Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wanda,
   Welkom hier.
   Ik volg geen blogs.
   Geen tijd om te lezen want ik moet bloggen, twitteren en een webwinkel runnen.........

   Verwijderen
 2. Hallo! Ik wil morgen deze muisjes gaan maken. Mijn bijna 6-jarige zoon gaf aan dat hij per sé op appelflappen wil trakteren (geen idee hoe hij daar nu bij komt) dus dit is helemaal leuk natuurlijk! Maar wat ik me nog afvraag: waar zijn de muizenoren van ? Is dat amandelschaafsel?
  alvast bedankt, ik probeer het ook nog even aan Joyce zelf te vragen

  Groetjes van Nynke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, lees je vraag nu pas. Maar het is goed gegaan lees ik op Twitter.
   De oortjes zijn dus inderdaad van amandelschaafsel......

   Verwijderen