Hartentasje


Speciaal voor Valentijnsdag!

Deze heb ik een keer, met een hele klas (groep 4), gemaakt voor moederdag. Je kunt hem van vilt of papier maken. Het hart zelf is vouwen, knippen en vlechten, er komt geen naald en draad te pas. Het is heel simpel, je moet alleen het in elkaar vlechten even snappen.

Nodig: 2 lange stroken (verhouding circa 1:3) papier of vilt in contrasterende kleur. Een mooie maat is 8 bij 24 cm. Maar je kunt ook een A4tje in de lengte doorknippen.

Werkwijze:
1. Vouw de strook door het midden zodat ie half zo groot wordt.
2. Knip de bovenkant (niet aan de vouwzijde) mooi rond.
3. Knip aan de vouwzijde 2 inkepingen, iets langer dan de strook breed is.
4. Vlecht het in elkaar. De truc is dat je de dubbele strook de ene keer helemaal binnenin doet, en de andere keer aan beide zijden buiten met de andere dubbele strook er helemaal in.
Plak evt. een hengsel eraanvast, of perforeer een gaatje en doe er een touwtje doorheen. Een filmpje vind je hier.

Zonder hengsel zijn ze leuk voor een grote ronde platte koek, of, uitgevouwen als mandje voor popcorn, koekjes, nootjes.

Met hengsel of touwtje kun je ze presenteren aan een tak of paraplu. In Scandinaviƫ worden deze hartjes (in rood/wit papier) veel in de kerstboom gehangen.

In het groot en met wat meer vlechtstrookjes kan ie gebruikt worden als juffenkado, laat dan ieder kind een hartenkaart maken voor erin, en strik dicht met een lintje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten